ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност в

...
ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност в
Коментари Харесай

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ работи на пълна мощност и в условията на извънредно положение

ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ работи на цялостна мощ в изискванията на въведеното в страната изключително състояние поради болестта от COVID-19, с което способства значително за обезпечаването на нужните количества електрическа енергия за семействата и за работещите индустриални предприятия.

Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ е измежду дребното централи в българската електроенергийна система, които могат да трансформират режима си на работа от минимална до оптималната мощ неведнъж в границите на деня. Тази еластичност е извънредно значима за обезпечаване на устойчивостта на енергийна система.

„ Осъзнаваме високата отговорност, която имаме във времена на тествания за българското общество. Създали сме нужната организация за надеждно произвеждане на електрическа енергия за потребностите на битовите консуматори и онази част от бизнеса, която продължава да работи.

Взели сме всички нужни ограничения за сигурността на чиновниците си, с цел да може електроцентралата да продължи да способства за енергийната сигурност на страната “, съобщи Красимир Ненов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.



Централата създава 11% от електрическата енергия, която се използва в страната.
През последните седмици управлението на електроцентралата предприе спомагателни ограничения за сигурност във връзка със опасността от COVID-19, с които се подсигуряват здравето на експлоатационния и ремонтния личен състав.

Проведен бе инструктаж на чиновниците и всички подизпълнители, въведени бяха спомагателни ограничавания за достъп и ограничения за непрекъсната стерилизация на централата и транспортните средства за транспорт на работещите в нея.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ обезпечи спомагателни персонални защитни средства и сътвори условия всички, които работят на територията на централата да работят при съблюдаване на нужната безвредна отдалеченост от най-малко 2 метра. На част от чиновниците, чиито функционалности разрешават това, беше дадена опция да работят от домовете си.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда.

Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната.



Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР