ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, една от най-големите електроцентрали в

...
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, една от най-големите електроцентрали в
Коментари Харесай

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира 6 клетки за застрашени и болни птици


Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, една от най-големите електроцентрали в България, направи повсеместен ремонт на клетките в Спасителен център за диви животни „ Зелени Балкани “ в гр. Стара Загора. Компанията реновира 6 пространства, които служат за домове на застрашени или ранени птици. Много от тях са лекувани в избавителния център, само че имат потребност от време, с цел да се възстановят преди да бъдат пуснати на независимост. В тези кафези се поставят също и грижи за двойки застрашени птици, с цел да се улесни размножаването им. Проектът е на стойност 23 000 лв..

Всяка една от шестте кафези има открита и закрита част. Изградени са специфични хранилки, конструирани по този начин, че птиците да не привикват прекомерно доста с човешкото наличие и да могат елементарно да се върнат към живота в природата. В клетките има водоснабдяване и канализация, с цел да се улесни почистването и поддържането им. Те са оборудвани с видеонаблюдение, което да разреши птиците да не бъдат смущавани, до момента в който реанимират, развъждат се или се грижат за дребните си.

„ За нас опазването на околната среда е главен приоритет. От години поддържаме Спасителния център за диви животни в Стара Загора, тъй като персонално сме се убедили в изгодата и резултата от тяхната работа. Ние споделяме обща цел - да запазим хубостта и разнообразието на дивата българската природа за поколенията. Факт е, че всяка година те оказват помощ на от ден на ден диви животни да оцелеят и да основат потомство. Радваме се, че можем да им помогнем да продължат да го вършат “, разяснява Красимир Ненов, изпълнителен шеф на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ по време на формалното разкриване на реновираните кафези.

Гости на събитието бяха малчуганите от ДГ „ Радост “ и ДГ „ Наталия “, гр. Гълъбово. По случай 22 април - Световния ден на земята, децата се срещнаха с пациентите на центъра и участваха в освобождението на мишелов, оздравял от екипа на „ Зелени Балкани “.

Спасителен център за диви животни „ Зелените Балкани “ приютява и се грижи за животни от районите на Стара Загора, Пловдив и Бургас. Само за 2017 година в центъра са признати за лекуване повече от 1700 диви птици, бозайници и влечуги, като 90% от тях са застрашени типове. Повече от 58% са сполучливо излекувани и 48% от тях са върнати назад в естествената им среда за живеене.

Само за една година Спасителния център е посетен от над 3000 души. Повече от 200 възпитаници и студенти стават доброволци в избавителния център, като някои от тях са от близки страни като Румъния, Македония и Турция.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР