ТЕЦ „Бобов дол“ захранва София с електроенергия. Ако той бъде

...
ТЕЦ „Бобов дол“ захранва София с електроенергия. Ако той бъде
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ Бобов дол“: Ако централата я спрат, София може да стане като дискотека

ТЕЦ „ Бобов дол “ зарежда София с електрическа енергия. Ако той бъде спрян, един от най-лошите разновидности, който може да се случи, е София да стане като дискотека. Това сподели пред Би Ти Ви изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ Любомир Спасов.

Според него това, че тецът не дава отговор на разпоредбите е хвърлено в пространството обвиняване.

„ Може би концепцията е, че просто би трябвало да се набележи някой, който да бъде спрян и ние несъмнено сме им харесали най-вече. Това дали отговаряме на законодателството - екологично и всяко друго, има институции, които ни ревизират непрестанно. Има случаи, когато в действителност имаме някакви нарушавания, само че тези нарушавания водят по-късно със себе си наказания. Но в 90% от случаите нарушаване няма. Може би концепцията е някаква друга, не е тъкмо това, че избрана мощ страната би трябвало да бъде спряна, тъй като Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ е такава мощ, че тя ще направи доста пакост, в случай че бъде спряна, на енергийната система “, сподели шефът.

Спасов добави, че в четирите краища на страната има четири огромни базови централи, които поддържат сигурността и целостта на енергийната система.

„ Това са „ Козлодуй “, Варна, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ и „ Мариците “. И когато единият го няма, нали се сещате, че няма по какъв начин една структура, която е с 4 крайници, внезапно без единия от краката да остане постоянна и здрава “, означи Любомир Спасов.

По думите му дружно с фирмата-доставчик, в теца работят към 1200 индивида.

Изпълнителният шеф заяви, че няколко пъти към този момент са желали среща с министър Асен Василев, само че отговор нямат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР