ТЕЦ „Бобов дол“ притежава Комплексно разрешително с включени нови горива

...
ТЕЦ „Бобов дол“ притежава Комплексно разрешително с включени нови горива
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол: Не горим отпадъци

ТЕЦ „ Бобов дол “ има Комплексно позволение с включени нови горива - биомаса и кодове боклуци с неопасни свойства. Централата обаче не гори боклуци, защото не е налице правно съображение за осъществяване на сходен тип активност, се споделя в позиция на сдружението, изпратена до БНР.

Тя е мотив обява със заглавие „ Жители на Бобов дол питат замърсява ли ТЕЦ-а, който гори боклуци “. В нея се помества писмо до общинската администрация на живеещи в кв. „ Миньор “ в Бобов дол, в което те желаят да бъде изяснено „ какви излъчвания се отделят при изгарянето на отпадъците “ и „ какво е съществуването на другите замърсители “. В обявата се показва, че „ от управлението на централата и от Регионална инспекция за опазване на околната среда споделят, че всички индикатори за чистотата на въздуха, запрашаемост и други са в норма “.

В позиция на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ се споделя още, че „ изискването за изгаряне на боклуци, заложено в Комплексното позволение, ще влезе в действие едвам, когато са изпълнени изискванията, които Изпълнителната организация по околна среда е сметнала за нужни, с цел да се подсигурява опазването на съставените елементи на околната среда в района “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР