ТЕЦ Бобов дол отново гори отпадъци след изпълнение на мерките

...
ТЕЦ Бобов дол отново гори отпадъци след изпълнение на мерките
Коментари Харесай

МОСВ разреши на ТЕЦ Бобов дол отново да гори отпадъци

Топлоелектрическа централа " Бобов дол " още веднъж гори боклуци след осъществяване на ограниченията и позволение от страна на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Перник. Това заяви изпълнителният шеф на сдружението Емил Димитров пред Mediapool. Новината първо заяви уеб страницата " Камертон ".

Горенето на боклуци от RDF е почнало от вторник - 24 март 2020 година, откакто получихме позволение от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), уточни Димитров.

Той изясни, че са изпълнили всички наставления, в това число и условието за надграждане на системата за мониторинг на една от сероотчистващите съоръжения.

Изгарянето на боклуци в топлоцентралата, свързвана с предприемача Христо Ковачки, беше спряно краткотрайно на 21 октомври 2019 година Впоследствие се откри, че тя не се съблюдава и беше наложена насилствена мярка за прекъсване от страна на Министерство на околната среда и водите.

Мярката беше наложена след поредност от показни акции на институциите, в които се включиха министърът на екологията Емил Димитров и основният прокурор Иван Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР