ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работи, докато не си приведе

...
ТЕЦ „Бобов дол“ няма да работи, докато не си приведе
Коментари Харесай

Ревизоро: ТЕЦ Бобов дол няма да работи, докато не си приведе в ред инсталациите

ТЕЦ „ Бобов дол “ няма да работи, до момента в който не си приведе всички съоръжения в ред и не ги лицензира. Това сподели министър Емил Димитров по време на брифинг в Министерски съвет, представен от Агенция „ Фокус “. Той разясни, че има разпоредени инспекции от гл. прокурор, които се правят в цялата страна.

„ Тъй като имаше проблем в Бобов дол, по тази причина отидох аз там. Иначе това е инспекция на следователи, прокурори, на съответните институции, които са отвън мен. Трябваше да се окаже подпомагане, защото имахме проблем с дадени разрешителни, въведени мощности, гаранционни периоди, незавършени процедури, терзания, че има рискови боклуци, които се горят. Нямаше рискови боклуци. Има незавършена процедура. Казаха ми, че имат тримесечен период да приведат в сходство всичките си мощности, в случай че желаят да могат да упражняват тази си тип активност. Към съответния миг тази апаратура, която е имала пробна опция да работи, има незавършена процедура. Посъветвах ги да спрат, те са на друго мнение. По всяка възможност ще има насилствена административна мярка. Тази мощ ще бъде спряна. Докато не си приведат всичките съоръжения в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното позволение, няма да работят “, сподели още министърът.

„ Не е открито нарушаване на нездравословните излъчвания, превишаване. Към този миг има станции, които наблюдават, има съоръжения, които мерят нездравословните излъчвания. Казал съм им тази мощ през вчерашния ден да се ориентират към прекъсване, до момента в който не получат позволение. Ще го получат и публично. Те са на друго мнение, ще се забележим в съда “, добави още Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР