ТЕЦ AES Гълъбово е в пълна готовност за експлоатация през

...
ТЕЦ AES Гълъбово е в пълна готовност за експлоатация през
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово е готова за експлоатация през зимния сезон

Топлоелектрическа централа AES Гълъбово е в цялостна подготвеност за употреба през идния зимен сезон. Най-новата и съвременна въглищна централа в България има обезпечени на склад 436 000 тона лигнитни въглища. Това е с 50% повече от изискуемото по нормативна уредба количество на горивните ресурси. Осигурените на склад въглища биха обезпечили естествената работа на централата при цялостно натоварване за един месец. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово има обезпечен запас, според условията, и от течно гориво и варовик, нужен за процеса на сероочистване.

Централата сполучливо завърши годишната планово-профилактична ремонтна акция и на двата енергоблока. В момента генериращите мощности са разполагаеми към електроенергийната система и подготвени за употреба през сегашния зимен интервал.

Топлоелектрическа централа AES Гълъбово е единствената напълно новопостроена въглищна централа в България за последните близо 40 години. Тя е най-маневрената и високотехнологична въглищна мощ в страната, което я прави основна за енергийната сигурност на страната. Освен това Топлоелектрическа централа AES Гълъбово има значимо значение за обезпечаване на надеждна сила на обществено търпими цени за обществото, защото употребява единствено локален енергиен запас, каквито са лигнитните въглища, добити от държавните „ Мини Марица – изток “. 

За AES България

AES е най-големият вложител в енергийния бранш в България. Компанията е притежател и оператор на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и е мажоритарен притежател и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „ Свети Никола ”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Фейсбук: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която форсира бъдещето на силата и е включена в листата Fortune 500. Заедно с многото наши заинтригувани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнороден световен екип е предан на непрекъснатото нововъведение и на високите оперативни резултати, до момента в който си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и до момента в който продължава да дава отговор на техните енергийни потребности през днешния ден. 

За повече информация, посетете www.aes.com. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР