Тетраподите до централния плаж са много опасни, казаха спасители, след

...
Тетраподите до централния плаж са много опасни, казаха спасители, след
Коментари Харесай

Опасно мъртво вълнение в Бургас, спасители бият тревога

Тетраподите до централния плаж са доста рискови, споделиха спасители, откакто едвам не се удавиха две деца там

Над охраняемите постове на плажа в Бургас се вее червен байрак поради рисково мъртво неспокойствие. Пред Нова телевизия старши спасителят Жельо Костадинов сподели, че то е по-слабо в сравнение с през вчерашния ден, когато две деца едвам не се удавиха до тетраподите. 

Вчера имаше доста огромни талази и мощно мъртво течение, което е особено за август, а не за началото на юни, разяснява той.

Костадинов посочи, че получил сигнал от служители на реда за давещите се деца. Видяхме, че има хора на тетраподите и се затичахме на там, прибавя той.

Двете братчета на 8 и 14 години са получили пострадвания по краката, оповестява бТВ. Децата са прегледани в болница и са освободени за домашно лекуване.

Кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова пък напомни, че на същото място през 2015 година се удави 14-годишно дете. Тогава бащата съумя да избави единствено дребната му сестричка. 

Управителят на Централен плаж - Бургас Николай Иванов пък сподели, че е имало и различен удавен там. „ Няколко дни бе заклещен в самите тетраподи. Северният вятър удря тъкмо там и доста мъчно може да излезе даже умел плувец “, предизвести той.

„ Тези бетонни уреди са много рискови. Когато вълната ги залива, стават доста хлъзгави. Има полепнали по тях водорасли “, прибавя Иванов. 

„ Червеният байрак е като червен светофар, не влизайте да се къпете! Спазвайте разпоредбите и не ходете в неохраняеми зони “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР