Tether, водещият емитент на най-голямата в света стабилна монета, обяви

...
Tether, водещият емитент на най-голямата в света стабилна монета, обяви
Коментари Харесай

Tether: Каква част от печалбите си компанията инвестира в Биткойн?

Tether, водещият емитент на най-голямата в света постоянна монета, разгласи проекта си да разпредели част от облагите си за вложения в Биткойн.

Като част от тактиката си да пренасочи запасите си от държавния дълг на Съединени американски щати към криптовалути , Tether има намерение да влага до 15% от облагите си в Биткойн .

В неотдавнашно изказване Tether посочи, че постоянно ще купува BTC и ще съхранява несъмнено всичките си активи. В края на първото тримесечие Tether към този момент притежаваше BTC на стойност $1.5 милиарда, което представляваше почти 2% от общите ѝ запаси.

По-голямата част от запасите на компанията, към 85%, бяха държани в парични средства, парични еквиваленти и краткосрочни депозити, в това число държавни облигации.

Занапред Tether възнамерява да усили Биткойн наличностите си, като купува по-редовно. Компанията подсигурява, че финансовата възглавница на акционерите няма да бъде надхвърлена и цели да укрепи и диверсифицира запасите си посредством този развой.

Това решение следва отчета на Tether за чиста облага от $1.5 милиарда за първото тримесечие, което е сигнал за мощното ѝ финансово положение.

Tether гледа на Биткойн като надеждно дълготрайно средство за предпазване на стойност, базирайки се на впечатляващите му резултати през последното десетилетие. През този интервал цената на BTC се е повишила с почти 22,000%.

Въпреки че сега се търгува за към $26,750, което е с 60% под пика му през 2021 година, Tether остава уверена в капацитета на Биткойн.

Паоло Ардоино, основен механически шеф на Tether изясни, че решението да влага в BTC произтича от неговата мощ и капацитет като капиталов актив.

Ограниченото предложение на Биткойн, децентрализираният му темперамент и необятното му разпространяване са го трансформирали в желан избор както за институционалните вложители, по този начин и за вложителите на дребно.

Ардоино акцентира, че инвестицията на Tether в BTC покачва успеваемостта на техния портфейл и ги приобщава към една трансформираща се технология, която може да преобрази бизнеса и всекидневието.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР