Tether Group, мощната компания в сферата на криптовалутите, отговорна за

...
Tether Group, мощната компания в сферата на криптовалутите, отговорна за
Коментари Харесай

Tether изкупува процесори на Nvidia за $420 милиона

Tether Group, мощната компания в областта на криптовалутите, виновна за стабилната монета Tether с пазарна капитализация $86.5 милиарда, неотдавна навлезе в областта на облачната GPU технология.

С помощта на зашеметяваща инвестиция от $420 милиона те получиха 10,000 графични процесора Nvidia H100, в резултат на което получиха 20% дял в противоречивата компания за рандеман на Биткойн – Northern Data.

Като се има поради настоящата пазарна стойност от $40,000 на чип, H100 на Nvidia е измежду най-желаните активи в софтуерната промишленост. Стартъпите за изкуствен интелект са в трескава конкуренция да си обезпечат точно тези графични процесори, които са и желани от фирмите за обработка на данни.

Забележително е, че навлизането на Tether ( USDT ) в тази област, улеснено от придобиването на тези графични процесори, надвишава вложенията на цели страни.

Според информацията Tether ще извърши покупката на GPU посредством ирландска подставена компания на име Damoon. На собствен ред Northern Data ще придобие 70% дял в Damoon, като предложи акции, еквивалентни на 20% от собствеността си.

Главният изпълнителен шеф на Northern Data, Аруш Тилаинатан, изрази възторг от договорката, като я оцени като златна опция да се обезпечат 2% от мощно търсеното систематизиране на графични процесори, изключително на пазар, изправен пред дефицит на тези запаси.

Тази стратегическа маневра има капацитета да нарежда Northern Data като водещ оператор на облачни графични процесори в Европа, съперничещ на огромни играчи като Amazon, Microsoft Azure и Oracle.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР