Тестват медици от МБАЛ Чирпан за COVID-19 с PCR тестове.

...
Тестват медици от МБАЛ Чирпан за COVID-19 с PCR тестове.
Коментари Харесай

Тестват медици от МБАЛ Чирпан за COVID-19

Тестват медици от МБАЛ Чирпан за COVID-19 с PCR проби. Целият личен състав на Вътрешното поделение на болничното заведение имал контакт със инфектиран пациент, който преди да бъде регистриран като позитивен за ковид, се е лекувал в отделението. Това излиза наяве от изключително известие на Кризисния щаб на гр. Чирпан, оповестено във Фейсбук страницата на общината.
Отделението влиза в 14-дневна карантина. Там сега на лекуване са 8 пациенти, които също ще бъдат в изолираност до приключването на клиничната им пътека, а по-късно ще бъдат сложени в двуседмична карантина вкъщи.
Заразеният пациент е от село Свобода - там контактните му лица ще бъдат изследвани с бързи проби.
Ето цялостният текст на известието, оповестено в късните часове на 22 юни:
" Извънредно известие на Кризисен щаб гр. Чирпан:

По решение на РЗИ Стара Загора, с оглед позитивната проба на пациент, лекувал се във Вътрешно поделение на МБАЛ Чирпан, се постанова режим на карантина на Вътрешно поделение. За осемте лежащоболни карантината е до тяхното изписване по клинична пътека, след което минават в 14 - дневна домашна карантина.

След изписване на последния пациент, лекарският, сестринският и хигиеничен личен състав, който обслужва болните, ще бъде тестван отново с РСR тест, а отделението - изцяло дезинфекцирано, след което ще стартира още веднъж да приема заболели.

Утре лекарският, сестринският и хигиеничен личен състав от Вътрешно поделение, който е имал контакт с пациента, ще бъде проучен с PCR - тест.

Пак на следващия ден на контактните лица от поделението и от село Свобода ще бъдат направени бързи проби.

Община Чирпан поема уговорката да обезпечи средствата за тестванията от дарителски фонд. "

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР