Тестването на ученици ще продължи, докато заболеваемостта спадне под 250

...
Тестването на ученици ще продължи, докато заболеваемостта спадне под 250
Коментари Харесай

Учениците ще се тестват, докато заболеваемостта спадне до жълта зона

Тестването на възпитаници ще продължи, до момента в който заболеваемостта спадне под 250 на 100 хиляди души до така наречен " жълта зона ". Това зяви просветният министър Николай Денков. В момента единствено област Кърджали е на тези равнища. Очаква се до няколко дни в жълтата зона да влязат и Смолян, и Търговище.

Към момента пари за закупуване на проби са обезпечени. Има обаче проблем с доставките, сподели още Денков. Тестове за дребните възпитаници има до края на идната седмица.

Здравното и просветителното министерство разискват вид за тестване и на учениците, посредством което те могат да се върнат в клас. Кога ще се случи това обаче не е ясно. Според Денков " коренно решение " за връщане към присъствено образование ще има когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 хиляди души. Просветният министър обаче акцентира, че в случай че всички се върнат в клас без ограничения и без проби, единствено за няколко седмици ще се стигне до епидемиологичен гърмеж в учебните заведения. Това се е случило след 15 септември.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР