Тестването на ТОЛ системата започва от 15 май. Ще се

...
Тестването на ТОЛ системата започва от 15 май. Ще се
Коментари Харесай

От 15 май започват с тестовете на ТОЛ системата

Тестването на ТОЛ системата стартира от 15 май. Ще се тестват таксите на база изминато разстояние. Това съобщи районният министър Петя Аврамова

" Стартирали сме разговор с браншовите организации, с превозваческите компании, показали сме един вид на цена, който е обект на разискване. В скоро време ще представим и карта на пътищата, които ще обгръща ТОЛ системата ", уточни Аврамова.

Тя напомни, че от 20 хиляди км републиканска пътна мрежа в обсега на ТОЛ системата ще бъдат включени 10 800 км, като част от тях, макар че са в обсега, ще имат нулева ставка заради неприятно експлоатационно положение.

По думите на Аврамова техническото създаване на ТОЛ системата върви по график и би трябвало да завърши до 16 август.

Аврамова разяснява препоръчаните от работодателите по-малки, прогресивно увеличаващи през годината се такси, както и по-малък обсег. Аврамова е на мнение обаче, че обсегът би трябвало да остане същият, тъй като в страната имало доста първокласни пътища, които също би трябвало да бъдат оправени.

" Много сме закъснели с въвеждането на ТОЛ системата, а средствата, които ще се генерират от нея, са нужни за рехабилитация и създаване на нови пътища, както и на автомагистрали ", сподели министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР