Тестовият пилот на Ферари Марк Жене сподели, че Черните кончета“

...
Тестовият пилот на Ферари Марк Жене сподели, че Черните кончета“
Коментари Харесай

Във Ферари не са очаквали проблемите, които ги сполетяха в Бахрейн

Тестовият водач на Ферари Марк Жене показа, че „ Черните кончета “ са били застигнати от много непредвидени проблеми в хода на уикенда за Гран При на Бахрейн през предходната седмица.

По думите на испанеца повредата, която извади Шарл Леклер от третото място е била изцяло непредвидена. За монегаска тя пристигна, макар че в часовете преди старта неговите механиците смениха батерията и контролната електроника в задвижващата система на неговия автомобил.
 Доктор Марко: Ферари имат най-мощния мотор, обаче… Доктор Марко: Ферари имат най-мощния мотор, обаче…
„ Миналата година ние започнахме сезона добре, само че не го завършихме добре, тъй че аз се надявам наклонността спечелилият от първото съревнование да не печели купата да се резервира, макар че наподобява много мъчно това да се случи. Ние се подобрихме в някои аспекти. Колата беше бърза и можехме да се борим за полпозишъна.

„ Но ние имахме проблеми с надеждността, което беше изцяло ненадейно. Наистина не го чакахме. Няма по какъв начин да не подминем и износването на гумите, което знаехме, че ще ни сътвори проблем “, сподели Жене.
 Настройките, а не концепцията на SF-23 са довели до пасива на Ферари в Бахрейн Настройките, а не концепцията на SF-23 са довели до пасива на Ферари в Бахрейн
Той също по този начин съобщи, че заменените съставни елементи в задвижващата система на Леклер са били сменени превантивно, а не поради проблеми с тяхната устойчивост.

„ Ние сменихме батерията и електрониката, а повредата наподобява беше в мотора с вътрешно горене, нямаше общо със заменените съставни елементи. Ние видяхме нещо в данните, по тази причина ги сменихме. Но сме сигурни, че повода за отпадането нямаше общо с тези елементи. Ние ги сменихме превантивно и сме уверени, че повредата пристигна от другаде “, изясни Жене.
 Ферари се препъна на старта Ферари се препъна на старта
След отпадането на Леклер неговият съотборник Карлос Сайнц не съумя да се пребори с Фернандо Алонсо за последното място на подиума зад двете коли на Ред Бул. Така Скудерията си потегли от Бахрейн с едвам 12 точки в своя актив и заема четвъртата позиция в класирането при конструкторите с пасив от 31 по отношение на „ биковете “. 

Преди година на „ Сахир “ Ферари завоюва двойна победа с Леклер и Сайнц, до момента в който Ред Бул записва двойно отпадане с повреди в задвижващите системи на Макс Верстапен и Серхио Перес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР