Тестовият пилот на Ducati Микеле Пиро е транспортиран в болница

...
Тестовият пилот на Ducati Микеле Пиро е транспортиран в болница
Коментари Харесай

Микеле Пиро е приет в болница след тежка катастрофа на Муджело

Тестовият водач на Ducati Микеле Пиро е превозен в болница след случая, който претърпя на италианската писта " Муджело " във втората подготовка от спортния уикенд на MotoGP в Италия. Пиро се състезава този уикенд с уайлдкард в домашното съревнование за италианския отбор и се представяше на доста високо равнище в първите две тренировки. Инцидентът му пристигна 16 минути, откакто сесията бе почнала. По това време италианецът заемаше втора позиция.

Пиро натисна спирачките, влизайки в първия завой на трасето, задната гума на неговия GP18 се подвигна и моторът го изхвърли високо във въздуха. 32-годишният водач загуби за малко схващане, а тренировката бе прекратена с червен байрак.

Medical Director Info Update @PirroRider is being transferred to hospital

Further update when we have them...#MotoGP
— MotoGP™ (@MotoGP) June 1, 2018
Пиро ще претърпи проучвания в болница във Флоренция. Пред испанския канал Movistar, спортният шеф на Ducati Пабло Чиабати разкри, че Пиро към този момент е в схващане, само че не си спомня случая: " Говорих няколко минути с човек от екипа, който е при Пиро. Малко по-спокоен съм към този момент, тъй като обстановката изглеждаше доста сериозна. Той може да движи ръцете и краката си, само че има проблем с едното рамо ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР