Тестовете за учениците в училище не са легитимни - не

...
Тестовете за учениците в училище не са легитимни - не
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: Гавра е учителите да тестват учениците, а тестовете не са легитимни

Тестовете за учениците в учебно заведение не са законни - не важат на никое място и не влизат в статистиката, а учителите да тестват децата е подигравка. Това съобщи пред заместник-кметът на София Мирослав Боршош. По думите му със заповедите и системата, която предлага Министерството на здравеопазването по отношение на учебните заведения, ни чака цялостен неуспех.

" Явно Кацаров не знае по какъв начин работи просветителната система - тя се състои от дете, родител, преподавател. Те толкоз нелепости направиха, че не е добре за нито един от тримата ", означи Боршош.

" В сряда в клас ще се върнат към 150 000 деца от 1. до 4. клас и ще стартират да се тестват. Ние влизаме в театри, кина и молове, фитнеси, откакто сме тествани. Децата ни ще влязат в клас, без да са тествани, вероятността да има инфектирано дете е голяма. След това децата стартират да се плюнчат и вероятността да се заразят, без да се инфектирани преди да влезнат в учебно заведение, е голяма ", добави зам.-кметът.

По думите му филмът за тестването, който пуска Министерство на здравеопазването, е манипулиран и режисиран, тъй като няма преподавател за всички 25 деца в класната стая.

Според Боршош единственият вид е децата да се тестват у дома.

" Буквално вадиш учителите на първа линия. Не би трябвало да позволяваме в сряда децата да се върнат по този метод. Във вторник вечерта министерството би трябвало да раздаде тестванията на родителите, те да го създадат у дома и в сряда сутринта да ги заведат на учебно заведение ", сподели още той.

И добави, че никой не знае какъв е този непедагогически личен състав, който ще тества децата.

" И шефовете не знаят. Чистачките ли? Или защитата? Дори не са им споделили къде и по какъв начин ще бъде изхвърлен този биологичен боклук ", акцентира зам.-кметът на столицата.

" Професионална подигравка е да вършат учителите нещо, което не им е присъщо ", безапелационен беше той.

За това по какъв начин тъкмо ще бъде проведено тестването в учебно заведение даде детайлности служебният зам.-министър на опазването на здравето Александър Златанов.

На постоянно всеобщо тестване няма да се подлагат преболедувалите COVID-19 деца, както и по-големите възпитаници, които са с сложена ваксина. Ако някой от тях обаче покаже и най-малки признаци - ще бъде тестван самостоятелно. Ако възпитаник отсъства в деня на тестването, ще бъде тестван самостоятелно на идващия ден. Учителите също могат да се възползват от безплатните проби, с цел да работят в клас. Резултатите от тях обаче няма да важат като зелен документ, изясни пред Златанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР