Тестовете за Covid-19 в системата на гръцкото образование са задължителни.

...
Тестовете за Covid-19 в системата на гръцкото образование са задължителни.
Коментари Харесай

Тестовете за Covid-19 в гръцките училища са задължителни

Тестовете за Covid-19 в системата на гръцкото обучение са наложителни. Това гласи решение на Държавния съвет във връзка тъжби на родители и учители, оповестява гръцката телевизия " Скай ", представена от БТС. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

То гласи, че учениците и учителите от начален и гимназиален курс наложително ще се подлагат на диагностични проби в границите на ограниченията за ограничение на пандемията.

Срещу това предписание, въведено при започване на образователната година през септември, тъжба бяха подали 62-ма родители и учители. Те упорстваха тестването да отпадне.

Днешното решение е в сходство с публичния интерес и отбрана на публичното здраве, показва малкия екран като добавя, че сходен аргумент е имал и съдът, който през юли е отхвърлил такова искане от страната родители и учители.

Заради неприемане на наложителното тестване в учебните заведения от началото на образователната година имаше редица митинги в цялата страна.

В същото време в Гърция се записва растеж на случаите на инфектирани с КОВИД-19. Електронното издание на в. " Катимерини " оповестява за 4165 позитивни проби при направени 385 хиляди теста в понеделник. 25 души са умряли. Ръст се следи и при настанените в болница.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР