Тестовете за антитела, които от малко повече от десет дни

...
Тестовете за антитела, които от малко повече от десет дни
Коментари Харесай

Здравното министерство предлага тестовете за антитела да се плащат от касата

Тестовете за антитела, които от малко повече от 10 дни дават опция за приемане на уверение със силата на зелен документ за територията на България, да се заплащат от Националната здравноосигурителна каса и да се безвъзмездни за здравноосигурените. Това предлага Министерството на здравеопазването с промени в наредбата за дейностите, обезпечени от НЗОК.

Тя е пусната за публично разискване, като мнения се одобряват до 19 декември. След това следва разискване на предложенията и възможното им приемане, което ще отнеме няколко месеца.

В момента цената на един сходен тест е към 30 лева В препоръчаните промени обаче не излиза наяве по какъв начин тъкмо ще може да се употребява тази опция, както и дали ще има предели и ограничавания. В момента валидността на тестванията, които по този начин и още не се признават в Европа, е 90 дни.

Ако се одобряват измененията в наредбата за дейностите, обезпечени от НЗОК, ще бъдат улеснени и пациенти, страдащи от диабет, както и нуждаещите се от компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс деца под 18 години.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР