Тестовете за алкохол и наркотици на водача, предизвикал катастрофата, са

...
Тестовете за алкохол и наркотици на водача, предизвикал катастрофата, са
Коментари Харесай

Свидетел на инцидента на бул. България”: Колата прелетя над 10 души, които чакаха на спирката

Тестовете за алкохол и опиати на лидера, провокирал злополуката, са негативни
Над 10 души е " прелетяла " колата, която през вчерашния ден сутринта мина през спирка в София и при приземяването си се удари в мантинела.

Инцидентът стана на бул. " България " към 9.00 ч. в понеделник. При него няма потърпевши пешеходци, само че навесът на подлеза е изпочупен.

Очевидци свидетелстваха, че автомобилът безусловно прелетял над чакащите на спирката. Тестовете за алкохол и опиати на лидера, провокирал злополуката, са негативни.

Сребрина Кичукова станала несъзнателен очевидец на удара. " Чух конфликта. Колата се прекатурна един път във въздуха и падна на гуми. Прелетя над десетина индивида, които чакаха на спирката. Автомобилът се приземи на не повече от два метра от тях ", спомня си дамата. Тя незабавно подала сигнал на незабавния телефон 112. " Видях, че един човек даваше първа помощ и че въздушните възглавници на колата бяха отворени ", добави Кичукова пред .

Според изявления във Фейсбук групата " Катастрофи в София " два автомобила са се блъснали, като единият от тях - Toyota Supra, е минал през спирката на трамваите като през рампа и е прелетял над нея, забивайки се в мантинелата на пътя. Видео демонстрира каскадата, до момента в който колите на кръстовището на булевардите " България " и " Гешов " изчакват зелена светлина.

Този сектор е един от най-натоварените в София и поради случая в региона се провокира голямо запушване.

От Следствен отдел към окръжна прокуратура показаха за Българска национална телевизия, че за месец септември са засечени над 28 хиляди извършители на въведеното ограничаване на скоростта от 70км/ч на бул. " България ". Рекордът е 193 км/ч.

Столична дирекция на вътрешните работи разясниха, че от началото на годината до 30 септември са регистрирани 107 на същия бул. пътни транспортни катастрофи, като 97 от тях са с материални вреди.

 В рамките на седмица в София област са станали 30 произшествия, един човек е умрял

От 10 до 17 октомври на територията, обслужвана от Областна дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи - София, са зародили общо 30 пътнотранспортни катастрофи, седем от които тежки. Пострадали са девет души, а един е умрял, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи - София.

Проверени са общо 3816 моторни транспортни средства (МПС) и 4935 души. Съставени са 21 акта и 259 фиша. С позитивни проби за приложимост на алкохол са открити общо 11 водачи, девет от които с централизация над 1,2 на хиляда. Седем водачи са засечени да ръководят след приложимост на наркотични субстанции.

През интервала са снимани 5023 нарушавания на скоростните режими и са издадени 3115 електронни фиша. За тези дни общо постъпилата сума от платени електронни фишове е 204 840 лв., показват още от полицията.

Общо 698 са записаните в бранша МПС, от които 230 са с първична регистрация, 373 - с смяна на регистрацията, а на 85 е прекъсната регистрацията. Издадени са 199 свидетелства за ръководство на МПС.

Комисар Мария Ботева, заместник-началник в отдел " Пътна полиция " към Главна дирекция " Национална полиция " заяви през днешния ден пред публицисти, че до 20 октомври в страната е имало над 5000 тежки произшествия. Загинали са 362 души, а ранените са близо 7000 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР