Тестовете на учениците за COVID-19 трябва да отпадне в следващите

...
Тестовете на учениците за COVID-19 трябва да отпадне в следващите
Коментари Харесай

Денков поиска да отпадне тестването на учениците за коронавирус

Тестовете на учениците за COVID-19 би трябвало да отпадне в идващите дни. Такава заповед обаче може да бъде издадена от Министерството на здравеопазването, сподели в Бургас министърът на образованието Николай Денков, представен от БГНЕС.
"Тези заповеди се издават от министъра на опазването на здравето. Аз съм изразил безапелационното си мнение, че в идващите дни би трябвало да отпаднат ограниченията в учебните заведения. Днес или най-късно на следващия ден ще излезе мнението. Но би трябвало да се имат поради украинските жители, които влизат в страната. Експертното мнение оставям на Министерството на здравеопазването ", посочи Николай Денков.
Министърът разяснява оповестените от МОН през днешния ден три разновидността за смяна в броя на образователните дни и продължителността на ваканциите през годината. От МОН изрично подчертаха, че образователната 2022-2023 година ще стартира на 15 септември, както до момента, за Денков обаче 7 септември е най-подходяща дата за начало на образователната година.
„ Като стартова дата наподобява най-подходящо сега 7 септември, печелим една седмица повече, което може да се употребява и за повече ваканции вътре в образователната година, по този начин и за повече материал, повече време за практикуване на материала, знаете, че също така предлагаме и удължение на образователната година с две седмици от първи до шести клас, тъй че общо се получават три седмици и за тези випуски. Част от тях да бъдат употребявани за удължение на ваканциите по време на образователната година, част от тях за повече време за практикуване на материала”, съобщи Денков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР