Тестовете, които провеждт двете компании, имат за непосредствена цел да

...
Тестовете, които провеждт двете компании, имат за непосредствена цел да
Коментари Харесай

Rolls-Royce и easyJet тестват водороден реактивен двигател

Тестовете, които провеждт двете компании, имат за непосредствена цел да покажат, че е допустимо водородното гориво да размени стандартните авиационни горива за реактивен мотор с тежкия им въглероден отпечатък. По-дългосрочният проект е водородната сила да заеме съществена роля в развиването на авиационната промишленост, фрапантно намалявайки нездравословните ѝ излъчвания, написа Военновъздушни сили.

„ Красотата на гориво като водорода е, че то не съдържа въглерод и затова, когато гори, не създава въглероден диоксид “, изяснява Алън Нюби, шеф по аерокосмическите технологии в Rolls-Royce.

„ Няколко години търсим какво може да задвижва самолетите на бъдещето и стигнахме до извода, че водородът е доста вълнуващо предложение за нас “, споделя Дейвид Морган, основен действен шеф на easyJet.

И въпреки всичко „ водородната ” авиация е още надалеч. Извършените до момента проби са „ огромна стъпка напред ”, само че те просто демонстрираха, че реактивен мотор на водород може да работи при ниска скорост. Но за построяването на напълно нов мотор, кадърен да зарежда безвредно пътнически аероплан, ще са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР