Тестове са потвърдили, че две горили в зоопарка в Прага

...
Тестове са потвърдили, че две горили в зоопарка в Прага
Коментари Харесай

Още две горили в зоопарка в Прага с коронавирус

Тестове са удостоверили, че две горили в зоопарка в Прага са се заразили с ковид, който е предизвикал заболяване, заяви шефът Мирослав Бобек, съобщи ТАСС.
Коронавирусът е открит при две женски горили - Камба и Бикира. Камба е най-възрастния член на групата горили в пражкия зоопарк. Тя е съвсем на 50 години и положението ѝ се променя постоянно поради това съществено заболяване. Тя или се усеща добре, или с държанието си демонстрира, че се усеща доста зле, изясни Бобек.
 Война довела до измирането на огромните маймуни на планетата Война довела до измирането на огромните маймуни на планетата
За последните 20 години броят на най-големите примати на Земята е намалял с пагубни темпове, излиза наяве от отчет, показан от...
Коронавирусът при животните е открит при проучването на техния изпражнения. Зоолозите организират от време на време такива проби, поради сложната епидемиологична обстановка в Чехия. Предполага се, че питомците на зоопарка може да са се заразили от личния състав в него.
През втората половина на февруари беше открит ковид у 29-годишен лидер на стадото горили и у една от самките в него, както и при два лъва и три тигъра. Според шефа на зоопарка, здравословното им положение не провокира терзанията на ветеринарните лекари. Заболелите животни се намират под засилено наблюдаване. Ако положението им се утежни, ще им бъдат инжектирани нужните при лекувания на коронавирусни инфекции лекарства.
Зоопаркът в Прага е затворен за гости от 18 декември 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР