Тестостеронът е мъжки полов хормон, който играе важна роля за ...

Тестостеронът е мъжки полов хормон, който играе важна роля за

Как да увеличим тестостерона

Тестостеронът е мъжки сексуален хормон, който играе съществена функция за плодовитостта, половата функционалност, здравето на костите и мускулите. Нивата на тестостерон понижават с възрастта-от 1 до 2 % годишно, само че болести, метод на живот и други фактори също могат да повлияят на количеството на този хормон в организма.

Списък на храните, които покачват равнищата на тестостерон:

Джинджифил

Хората от дълго време употребяват джинджифил за медицински и кулинарни цели. Съвременни проучвания показват, че този корен може да усъвършенства мъжката плодовитост. Според изследване ежедневната добавка на джинджифил в протежение на 3 месеца покачва равнищата на тестостерон със 17,7% при мъже с казуси с фертилитета.

Стриди

Стридите съдържат повече цинк от всяка друга храна и цинкът е от съществено значение за здравето и репродуктивната функционалност на сперматозоидите. Мъжете с тежък недостиг на цинк могат да развият хипогонадизъм, при който тялото не създава задоволително тестостерон.

Цинкът се открива в следните храни, като миди, алено месо, домашни птици, фасул и ядки.

Нар

Нарът е признак на плодовитостта и половата функционалност, а равнищата му на антиоксиданти могат да поддържат здравето на сърцето и да намалят напрежението. Резултатите от проучванията показват, че наровете могат да покачат равнищата на тестостерон както при мъжете, по този начин и при дамите.

Растително мляко

То е здравословен източник на витамин Д. Витамин Д е главен питателен детайл, който може да увеличи равнищата на тестостерон. Млякото от бадеми, соеви зърна, коноп и лен съдържа 25% от потребността от витамин Д.

Храни, богати на витамин Д: мляко и млечни артикули, портокалов сок, зърнени храни.

Зелени листни зеленчуци
 Проучване: Коронавирус-19 носи риск за мъжките репродуктивни качества Проучване: Коронавирус-19 носи риск за мъжките репродуктивни качества
Коронавирус-19 носи риск за мъжките репродуктивни качества, посочва ново изследване, чиито данни са систематизирани от Медицински комплекс „...

Зеленчуци като спанак, манголд и зеле са богати на магнезий, минерал, който покачва равнищата на тестостерон. Авторите на проучването откриват, че прибавянето на магнезий покачва равнищата на тестостерон при заседнали хора, както и при спортисти. Увеличението на тестостерона макар че е по-огромно при дейните хора.

Други питателни източници на магнезий включват фасул и леща; ядки и семена; цели зърна.

Мазни риби и рибено масло

Диетолозите предлагат да се ядат морски блага два пъти седмично. Мастните риби могат да бъдат изключително потребни, тъй като са богати на омега-3 мастни киселини. Човек може също да усили равнищата на мастни киселини, като приема рибено масло и добавки омега-3. Резултатите от изследвания върху животни показват, че рибеното масло може да увеличи качеството на спермата и равнищата на серумния тестостерон при кучета, подобрявайки профилите им на мастни киселини. Проучване при мишки посочва сходни резултати.

Риба, богата на омега-3 мастни киселини: скумрия, херинга, сьомга, сардини, пъстърва.
 Британски учени развенчават мита за връзката сред тестостерона и житейската реализация Британски учени развенчават мита за връзката сред тестостерона и житейската реализация
Британски биолози се усъмниха наистина ли равнището на тестостерон при мъжете отразява какъв брой огромен обществен и стопански триумф реализират. Това с...

Други способи за повишение на тестостерона

-загуба на тегло за хора с наднормено тегло;

-построяване на мускули посредством подготовка за съпротива;

-прекрасен сън;

-понижаване на напрежението.

Източник: actualno.com