Тестът за коронавирус на 14 души от семействата на 5

...
Тестът за коронавирус на 14 души от семействата на 5
Коментари Харесай

Училищата в Турция отвориха и пламна третата вълна

Тестът за ковид на 14 души от фамилиите на 5 възпитаници, които са употребявали една и съща флейта в учебно заведение в гр. Самсун, е позитивен, заяви Анадолската организация. Това се случило, до момента в който си играели в междучасие в учебно заведение.

Едно от децата обяснило, че изтрило флейтата, преди да я употребява, само че все пак доста хора са инфектирани с вируса.

" Повторното отваряне на учебните заведения е част от повода за увеличението на случаите ", сподели ръководителят на катедра по здравна микробиология проф. Асуман Биринджи от университета " 19 май " и добави, че учениците би трябвало да бъдат подготвени за дейно предотвратяване от вируса, защото те в този момент са едни от най-големите разпространители на заболяването.



Проф. Д-р Асуман Биринджи (АА)

Дистанционното обучение в турските учебни заведения бе прекъснато на 1 март, само че от този момент страната претърпя това, което специалистите нарекоха трети връх в пандемията, като към този момент над 80 на 100 от популацията живее в региони с „ доста висок риск “ от ковид.

Град Самсун, който се намира на турското Черноморие, с 587 души на 100 хиляди, към този момент месец е рекордьор по брой инфектирани в Турция.

Проф. Д-р Асуман Биринджи сподели следното: „ Нашите учители също би трябвало да бъдат имунизирани допустимо най-скоро “. В Турция към този момент стартира имунизацията на преподавателите, само че е в начален етап.

" Хората се защищават, само че не престават да виждат внуците и децата си и не съблюдават нужните ограничения за сигурност, " предизвестява Биринджи.

" Всеки, който влиза в дома, е рисков фактор. Баба и дядо ми споделиха: „ Не сме се срещали с никого по време на пандемията, пристигнаха единствено щерка ни и внука за малко “. Дядото държал внука си и му се радвал, само че детето инцидентно кихнало. Сега бабата и дядото са положителни ", даде образец експертът.

Проф. Асуман Биринджи добави: " В момента броят на случаите надмина пика, който имахме наесен. Но в този момент сме доста по-подготвени. В Самсун имаше 2 лаборатории през ноември и декември. В момента имаме 10 лаборатории. Нашите проби излизат за доста по-кратко време. Ето за какво моля жителите да си създадем тест без да губим време. Колкото по-скоро се тестваме, толкоз по-ефективно ще предотвратим разпространяването на ковид. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР