Тестът Рош Elecsys Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е с висока

...
Тестът Рош Elecsys Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е с висока
Коментари Харесай

Нов автоматизиран тест за два вида антитела срещу коронавирус за 12 лв. в лаборатория „ЛИНА”


Тестът Рош Elecsys Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е с висока акуратност и дава опция на завърналите се на работа и работодателите да са спокойни във връзка с епидемиологичната конюнктура във компанията

 

В здравна лаборатория „ ЛИНА ” към този момент се прави нов тест от компания Roche. Той е валидиран, изцяло автоматизиран серологичен имунотест за по едно и също време установяване на IgM и IgG антитела против SARS-CoV-2 - ковид, причиняващ COVID-19.

Смисълът на теста Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е да се открият в ранен етап съществуването на антитела или тяхната липса, след което да се наблюдава имунният статус на пациента на всеки 14 дни. Това дава опция на завърналите се на работа и работодателите да са спокойни във връзка с епидемиологичната конюнктура във компанията. Тестът е на цена 12 лева, което го прави допустим за всеки пациент и шеф. За него е нужна кръвна проба, като резултатите излизат в границите на работния ден. Таксата операция е 2 лева

Положителните проби се доуточняват с PCR методика и характерни антитела.

Серологичният имунотест Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е ин-витро тест, употребяващ човешки серум и плазма за разкриване на антитела (включително IgG) и установяване на имунната реакция на организма към SARS-CoV-2 - ковид, причиняващ COVID-19. Тестът има CE маркировка.

Tестването за антитела е основно за отваряне на международната стопанска система. Тестът Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) открива антитела в кръвта на човек, които се покачват при среща с вируса, причиняващ COVID-19. Тестването на антитела с този тест разпознава с огромна акуратност (99.81% специфичност) хората, които към този момент са били изложени на вируса (дори и те да са били безсимптомни) и затова може да имат някакъв имунитет към него. Той е потребен и с това, че демонстрира какъв брой необятно е публикувана заболяването при дадена популация.

Серологичния имунотест РошElecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) има 100% сензитивност (14 дни след PCR потвърждение) и 99,81% специфика към антителата, свързани с SARS-CoV-2. Тестът може да играе доста значима роля за точното установяване на това по какъв начин имунната система на организма реагира на вируса. Високата специфика на теста е от решаващо значение, с цел да се дефинира надеждно дали човек е бил изложен на вируса и дали е развил антитела. В актуалната обстановка на пандемията COVID-19 е належащо тестванията за антитела да могат да открият характерно антитела против SARS-CoV-2, без кръстосана реактивност към други сходни корона вируси.

Серологичният имунотест Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) може да се употребява при всеобщ скрининг за оценка на разпространяването на вируса и положението на епидемиологичната картина при дадена популация (по-голямата част от инфектираните пациенти са безсимптомни).

Високата специфика на Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е реализирана посредством оптимално определения таргет антиген Nucleocapsid, защото според изследванията корелира с обезвреждащите антитела, които се появяват във възстановителна фаза. Неутрализиращите антитела са тези, които инхибират вируса за обезпечаване на хипотетичен клиничен имунитет. Нивата и хронологичният ред на появяването на двата вида антитела IgM и IgG са мощно променливи, подкрепящи смисъла от разбора на тези антитела по едно и също време.

Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) е основан да открива единствено зрели антитела, с висок афинитет, в това число обезвреждащи антитела, с което понижава опцията за кръстосана реактивност и риск от неспецифично разкриване на незрели антитела IgG.

Тестът има за цел да оцени с висока акуратност дали даден човек е бил изложен на вируса и дали е изработил антитела против SARS-CoV-2, което ще подкрепи за създаване на цялостна картина.

Новият Рош Elecsys® Anti-SARS-CoV-2 (IgM + IgG) дава значим принос в посока по-доброто схващане на разпространяването на вируса, установяване на серопревалентност в дадена популация, идентифициране на степента на безсимптомно предаване, ще разреши да се дефинира динамичността на циркулацията на вируса и броя на хората, които към момента са изложени на риск от заразяване, както и какви могат да бъдат действителните опасности от заболяване при другите групи от популацията (например предпочитан скрининг на групи с висок риск).

Вземането на проби за COVID-19  става в  обособени манипулационни, като пациентите би трябвало да носят персонални защитни средства – ръкавици и маска. Пробите се вземат на следните адреси:     гр. Варна ,  ул.„ Мадара ” №22: 07:00 ч. – 18:00 ч. от понеделник до петък, събота -  08:00 ч. – 12:00  ч.;  гр. Бургас , бул. „ Демокрация ” №67: 07:00 ч. - 16:00 ч. от понеделник до петък, събота – 07:00 ч. - 12:00 ч. ;  гр. Ямбол,  ул. „ Васил Априлов ” №2: 07:00 ч. - 12:00 ч.; 13:00 ч. - 16:00 ч. от понеделник до петък. Положителните резултати  се оповестяват на РЗИ, от чиято подготвеност са по-нататъшните ограничения.

 

 

 * обява
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР