Тестът на Националното външно оценяване по български език за 7

...
Тестът на Националното външно оценяване по български език за 7
Коментари Харесай

Разкриха как изтече тестът по БЕЛ от НВО за 7 клас

Тестът на Националното външно оценяване по български език за 7 клас изтече по време на изпита. Граждани предоставиха разновидността, до момента в който учениците бяха в класните стаи и решаваха дилемите.

Над 60 000 седмокласници влязоха в класните стаи, с цел да отговорят на 26 задания. Те бяха разпределени в 1700 учебни заведения и 5681 зали. Учениците писаха по вид 2 на изпита. Малко след началото на външното оценяване той е и публикуван.

От Просветното министерство обясниха, че разновидността е изминал през някои от над 10 000 квестори, ангажирани в изпита. Сигналът е предаден към ГДБОП, а причинител досега не е открит.

В обществените мрежи се появиха и отговорите. Дори беше посочен известен конгрес за родители, където всеки свободно може да изтегли разновидността.

„ Няма приключване на информация авансово от МОН или от Центъра за надзор на образованието. По-скоро има недобросъвестни квестори ”, уточни министърът на образованието Галин Цоков.

От Просветното министерство са сезирали ГДБОП за случая. От МОН не се наеха да кажат дали са засечени случаи на преписване, осведоми " Нова ".

„ Реално видяно, учениците са в извънредно предпазена среда. Те нямат достъп до мобилни устройства, има видеонаблюдение ”, сподели началникът на РУО София-град Ваня Кастрева.

Най-желаните паралелки след 7 клас остават тези с профил непознати езици. Сред професионалните гимназии дълги години класацията оглавяваше банковото дело. Сега на напред във времето излиза електронното ръководство.

На този декор, неприятните резултати от матурите на зрелостниците ще бъдат оценени от новия управителен екип на Просветното ведомство, увери министър Цоков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР