Тестът е извършен в събота, съобщи държавната информационна агенция KCNA

...
Тестът е извършен в събота, съобщи държавната информационна агенция KCNA
Коментари Харесай

Пхенян отрече ракетни тестове, било изпитание на спътници

Тестът е осъществен в събота, заяви държавната осведомителна организация KCNA в отчет от два параграфа. Тестът идва единствено дни преди президентските избори в Южна Корея.

Военните на Южна Корея към този момент обявиха, че считат, че този финален тест в действителност е изстрелване на друга балистична ракета от страна на Севера. За първи път Пхенян прави толкоз изстрелвания за толкоз малко време тази година.

„ Националната администрация за аерокосмическо развиване на КНДР и Академията за отбранителни науки организираха още един значим тест в събота в границите на проекта за създаване на разследващ сателит “, сподели KCNA в своя отчет на британски език в неделя.

„ Чрез теста NADA удостовери надеждността на системата за предаване и приемане на данни на спътника, неговата система за ръководство и разнообразни наземни системи за ръководство “, сподели KCNA.

От хиперзвукови балистични ракети до балистични ракети със междинен обхват, Пхенян тества поредност от оръжия през януари и предходната седмица изстреля нещо, за което твърди, че е съставен елемент на „ разследващ сателит “ – макар че Сеул го разказа като друга балистична ракета.

Въпреки наложените интернационалните наказания поради нуклеарните си оръжия, Пхенян пренебрегва предложенията на Съединени американски щати за договаряния, откакто диалозите на високо равнище сред водача Ким Чен Ун и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се провалиха през 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР