Тест пилотът на KTM Мика Калио ще участва във финалния

...
Тест пилотът на KTM Мика Калио ще участва във финалния
Коментари Харесай

Мика Калио ще замени Икер Лекуона в ГП на Португалия

Тест водачът на KTM Мика Калио ще взе участие във финалния уикенд за сезона в MotoGP, това бе доказано от австрийския производител. Финландецът ще размени Икер Лекуона в състава на Tech 3 KTM по време на уикенда за Гран При на Португалия, защото испанец няма позволение да взе участие поради позитивна проба за COVID-19.

За Лекуона това ще е трето следващо пропуснато съревнование, откакто той пропусна двата спортни уикенда на пистата „ Рикардо Тормо “ край Валенсия. В първия от тях, той не бе позволен до присъединяване, защото неговият брат и персонален помощник даде позитивна проба за вируса и това принуди и Лекуона да прекара 10-дневна карантина в дома си в Андора. Той въпреки всичко трябваше да се включи в Гран При на Валенсия откакто даде един негативен PCR тест, само че вторият, който му бе изработен на входа на пистата даде позитивен резултат и това наложи втора карантина за младия испанец.

The Finn is in

Mika Kallio will replace at the |
— MotoGP™ (@MotoGP)
Най-доброто класиране на Лекуона през тази година е девето място, като той го реализира на два пъти. Първият случай бе в Гран При на Австрия, а вторият в Гран При на Теруел, което бе и последният старт за испанеца през 2020-та. Той се намира на 19-та позиция в генералното класиране, с актив от 27 точки, което го слага на последно място измежду водачите на KTM.

Неговият заместител Калио има богат опит с мотора RC16 на австрийския производител, макар че от началото на 2019 година главната развойна активност се организира от Дани Педроса. Финландецът обаче бе едно от основните настоящи лица преди влизането на KTM в кралския клас. Освен това той има участия и в 14 спортни уикенд като водач на австрийците от 2016 година насам. За последно Калио застана на старт в Гран При на Валенсия през предходната година, когато той замести авансово освободения от заводския тим на KTM – Йоан Зарко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР