Тест на проруската позиция на Тръмп - така вижда лидерът

...
Тест на проруската позиция на Тръмп - така вижда лидерът
Коментари Харесай

Станишев: Предстои тест за проруската позиция на Тръмп

Тест на " проруската " позиция на Тръмп - по този начин вижда водачът на ПЕС Сергей Станишев възможното сключване на законопроекта в Съединени американски щати за стягането на глобите против Русия, Иран и Северна Корея.

Според водача на европейските социалисти този акт ще касае " огромните енергийни планове и може да пренареди геополитическото домино ".

Във Facebook Станишев попита: " Ще допуснем ли Европа да стане пленник на икономическите ползи на избрани компании оттатък океана ".

Цялата позиция на водача на европейските социалисти без редакторска интервенция:

Вчера Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати одобри законопроекта за стягане на глобите против Русия, Иран и Северна Корея.

То касае огромните енергийни планове и може да пренареди геополитическото домино.

Това слага редица въпроси. Какво е новото, което постанова предприемането на тези ограничения? Слагаме ли знак за тъждество сред Русия, Иран и Северна Корея?

И най-главното: ще допуснем ли Европа да стане пленник на икономическите ползи на избрани компании оттатък океана? Или пък на политическия спектакъл, пробващ рефлексите на Тръмп във вътрешнополитически проект?

Приветствам самодейността на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер незабавно да се обсъдят ответните ограничения на Брюксел, в случай че европейските компании бъдат наранени от антируските наказания на Съединени американски щати. Смятам ​реакцията му за смела и навременна.

Нашата позиция би трябвало да отстоява ползите на Европейския съюз. А те са свързани с диверсификацията на източниците на сила, а не с преотстъпването на монопола и въздействието от един стратегически състезател на различен. Европа има интерес да получава доставки на газ и петрол както от Русия, по този начин и от Северна Африка и Близкия изток. А за какво не и от Съединени американски щати? Но въз основата на преференциална цена, а не на политическа насила. Спомняме си визитите на американски сенатори, поради които " Южен поток " не се случи. Сега газът ще ни заобикаля през Турция. Това не е българският интерес.

Ще подпише ли президентът Тръмп законопроекта е негово вътрешнополитическо решение. Свързано с доста вътрешно опълчване и тест за " проруската " му позиция. И в двата случая ще бъде нападнат. Но това решение може да има огромни последствия за всички нас. Затова Европейски Съюз би трябвало да каже на всеослушание: не за наша сметка! Не на нова енергийна взаимозависимост. Защото под маската на геополитическа угриженост, европейските компании ще бъдат изтласкани от енергийните планове с Русия и техните технологии няма да бъдат приложени ​в тях​. Освен загубата за ​фирмите​ и изгубените работни места, ще получим нова енергийна взаимозависимост. ​Н​а доста по-висока цена.​ В миг, в който се опитваме да вдигнем европейската стопанска система и да отстояваме нейната конкуретноспособност. На ход е политиката! От двете страни на океана.​
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР