Tesla възнамерява да налее над 10 милиарда $ в новата

...
Tesla възнамерява да налее над 10 милиарда $ в новата
Коментари Харесай

Tesla планира инвестиции за над $10 милиарда в новата си фабрика в Тексас

Tesla има намерение да налее над 10 милиарда Щатски долар в новата си фабрика Gigafactory в Тексас и ще наеме десетки хиляди служители. Това разгласи шефът на компанията за производство на електрически коли Илън Мъск в Twitter.

" В Giga Texas ще има инвестиции на стойност над 10 милиарда и ще бъдат отворени на 20 000 работни места ", написа Мъск в Twitter. Неговият туит беше в отговор на правист по граждански права, който заяви, че ръководещите в Остин са дали на милиардера над 60 милиона Щатски долар субсидии за преместване на фабриката в Тексас. Това беше оповестено The Verge през юли 2020 година

През ноември стана ясно, че Tesla ще похарчи над 1 милиард Щатски долар за проекта, писаха тогава Reuters и профилираното издание Electrek. Очаква се компанията на Мъск да получи напълно 65 милиона Щатски долар отстъпки от локалните данъци за Gigafactory според документи, показани от Reuters.

Tesla има намерение моделите Cybertruck, Semi и Model 3 и Model Y да се основават в Gigafactory в Тексас.

Компанията за електрически транспортни средства обществено премести централата си от Калифорния в Тексас при започване на декември. Очакванията са да отвори врати още тази година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР