Tesla технологична компания ли е, или автомобилен производител? Това бе

...
Tesla технологична компания ли е, или автомобилен производител? Това бе
Коментари Харесай

Tesla е „Apple преди 20 години“

Tesla софтуерна компания ли е, или авто производител? Това бе един от основните въпроси, задавани на анализаторите от Уолстрийт през последните години, написа Business Insider. В взаимозависимост от подтекста, името ѝ се подрежда до тези на Ford и General Motors или до на Amazon, Apple и Uber.

„ Има паралели, които би трябвало да се създадат сред Apple под ръководството на Стив Джобс и Tesla под ръководството на Илон Мъск ", отбелязва Кати Хюбърти от Morgan Stanley.

Според нея въпросът е дали оттук насетне Tesla ще се нуждае от действен водач, какъвто е Тим Кук за Apple, с цел да се трансформира в компания за трилион $.

Идеята за „ дясна ръка " на Мъск, която да поеме ежедневните интервенции, не е нова, изключително в подтекста на другите амбициозни начинанията на милиардера. През 2018 година обаче той опроверга опцията с думите: „ Ако имате някой, който може да свърши по-добра работа, апелирам да ме уведомите. Той може да получи работата. Има ли някой, който може да свърши работата по-добре? ".

Според Хюбърти въпреки всичко има аргумент в обезпечаването на втори човек. Тя припомня, че Apple съумя да се възползва от наследството на Стив Джобс, с цел да усили пазара на компанията близо три пъти, макар възходящите геополитически и обществени провокации.

„ Никой различен няма да посвети всяка част от себе си на дадена компания като създателя ", отбелязва тя, казвайки, че това крие и позитивни, и негативни черти. В началото, по думите ѝ, може да има доста положителни години на нововъведения и хипер-растеж, само че по-късно се натрупват редица неща, които разсейват. Затова е значимо създателят да се заобиколи със мощни бизнес водачи и да се обезпечи визия в дълготраен проект.

Досега солидният фокус на Мъск върху Tesla беше позитивен. Милиардерът има прекарани дълги дни и нощи в офиса, даже спейки в завода на компания.

Инвеститорите съпоставят Tesla с Apple от преди 20 години. С други думи, Tesla е „ компания, която мисли друго, необикновено новаторско в категория, която се нуждае от тласък на нововъведенията ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР