Tesla стана първата публично търгувана американска автомобилна компания, достигнала пазарна

...
Tesla стана първата публично търгувана американска автомобилна компания, достигнала пазарна
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на Tesla премина прага от 100 млрд. долара

Tesla стана първата обществено търгувана американска автомобилна компания, достигнала пазарна капитализация от 100 милиарда $, съобщи Ройтерс. Цената на акциите на Tesla е симптом за доверието на Уолстрийт в напълно електрическото бъдеще.

Този резултат идва по-малко от месец,  след като книжата на Tesla трансферираха прага от 420 $ за акция - цената, при която шефът на компанията Илон Мъск беше оповестил в Twitter, че ще изтегли Tesla от борсата.

През август 2018 година, когато акциите на компанията се котираха за към 335 $, Мъск написа в Twitter, че е обезпечил финансиране, което ще му разреши да трансформира Tesla в частна компания. Той обаче се отхвърли бързо от този проект, откакто бе подложен на напън от вложителите.

След приключването на търговията на Нюйоркската фондова борса нощес книжата на Tesla нарастнаха с 1,4% до 555 $ за акция, удължавайки растежа от 7,2% в границите на комерсиалната сесия на фона на новината, че  New Street Research е повишил ценовата си цел за акциите на компанията до 800 $.

Пазарната капитализация на Tesla приближи Мъск до спечелването на първия транш варианти на стойност 346 милиона $ като част от рекордния му пакет за заплащане.

Пазарната капитализация от 100 милиарда $ би трябвало да се задържи като междинна месечна и шестмесечна стойност, с цел да може Мъск да получи първия от 12-те транша варианти за пазаруване на акции на Tesla.

Tesla, която коства към този момент повече от Ford и General Motors взети дружно, регистрира повишаване на акциите над два пъти през последните три месеца с помощта на рядка тримесечна облага през октомври, новините за ускорение на производството в Китай и по-добрите от предстоящото годишни доставки на коли.

Компанията може да се похвали и с още една добра вест, откакто стана ясно, че тя е постигнала съглашение с Мичиган, което ще й разреши да доставя непосредствено колите си до клиенти от щата.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР