Tesla спря продажбите превозни средства с биткойни. "Ние сме притеснени

...
Tesla спря продажбите превозни средства с биткойни. "Ние сме притеснени
Коментари Харесай

Tesla промени решението си за продажбата на електромобили с биткойни

Tesla спря продажбите транспортни средства с биткойни. "Ние сме обезпокоени от бързо възходящото потребление на изкопаеми горива, изключително въглища, които са с най-лоши излъчвания, за рандеман на биткойни и транзакции “, написа Мъск в Twitter.

„ Криптовалутите в доста връзки са добра концепция и ние имаме вяра, че те имат обещаващо бъдеще, само че не с цената на вреди за околната среда “, добави Мъск и означи, че Tesla няма да продава своите биткойни, до момента в който копаенето на криптовалути не завърши.

Ще напомним, че Tesla стартира да приема биткойни като заплащане за електрически коли на 24 март. Преди това компанията влага 1.5 милиарда $ в криптовалута.

На фона на известието на Tesla цената на биткойните спадна с над 17% - до 46.2 хиляди $. Информацията е по данни на портала CoinDesk.
Tesla е първата автомобилна компания, която стартира да приема заплащания с биткойн, само че не е първата, от която са купувани коли с криптовалута. Такива услуги към този момент се оферират от някои търговци на коли и частни лица.

Например преди съвсем осем години американец заплати 1 000 биткойна за използвана Toyota Prius. През годините цената на криптовалутата е повишена толкоз доста, че в този момент този Prius би коствал съвсем 50 милиона $.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР