Tesla ще започне денонощно производство в автомобилната си фабрика във

...
Tesla ще започне денонощно производство в автомобилната си фабрика във
Коментари Харесай

Tesla започва денонощно производство на Model 3

Tesla ще стартира непрекъснато произвеждане в автомобилната си фабрика във Фримонт, Калифорния, защото се пробва да усили продукцията на Model 3 до 6000 на седмица до края на юни.

" Като част от прехода към 6k, цялото произвеждане на Model 3 във Фримонт ще премине към работа в режим 24/7. Това значи, че ще прибавим друга промяна към общото сглобяване, купетата и боядисването ", написа в имейл до подчинените си изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск.

 Производството на Model 3 върви с цялостна пара
Източник:

Производството на Model 3 върви с цялостна пара

Компанията ежеседмично ще прибавя по към 400 спомагателни чиновници в продължение на няколко седмици, разпределяйки ги сред завода във Фримонт и гигафабриката за акумулатори.

Tesla към този момент си беше сложила за цел да създава по 5000 коли на седмица към края на второто тримесечие.

 Акциите на Tesla потеглиха нагоре, откакто оповестиха, че са удвоили производството на Model 3
Акциите на Tesla потеглиха нагоре, откакто оповестиха, че са удвоили производството на Model 3

Ценните бумаги се възвръщат след тежката си седмица

" Причината целевият % за създаване да е 6000, а не 5000 на седмица през юни, е, че не можем да имаме численост без пространство за неточност в хиляди вътрешно и външно създадени елементи и процеси ", сподели преприемачът.

Мъск посочи обстоятелството, че Tesla е произвела 2250 от сериозните за триумфа на компанията седани през предходната седмица. " Работим до късно през нощта, с цел да работим до късно през нощта ", съобщи той.

Увеличеното работно време е подбудено от потребностите на компанията бързо да пусне коли до клиентите и да събере нужните доходи.

Новината идва един ден откакто Tesla краткотрайно спря производството на Model 3. Прекъсването е планувано, а задачата му е да се усъвършенства автоматизацията и да се оправи с проблемите, които забавиха производството.

Подобни паузи ще лишават от 3 до 5 дни, а концепцията е производството на Model 3 да доближи от 3000 до 4000 бройки на седмица още през идващия месец. Последната планувана вълна ъпгрейди ще увеличи индустриалния потенциал до 6000 модела на седмица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР