Tesla ще увеличи цените за своите автомобили на китайския пазар

...
Tesla ще увеличи цените за своите автомобили на китайския пазар
Коментари Харесай

Tesla увеличава цените в Китай по-рано от планираното заради търговската война

Tesla ще усили цените за своите коли на китайския пазар още от тази седмица в отговор на следващото ескалиране на комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин.

Оскъпяването, което в началото беше планувано за септември, ще влезе в действие в петък, заяви комерсиалният представител на компанията на Илон Мъск в Шанхай. Не се оповестяват обаче детайлности към мярката, предава Bloomberg. Говорител на основания в Съединени американски щати производител отхвърли коментар.

Tesla е един от най-силно засегнатите производители на коли от американо-китайското напрежение, защото към момента няма свое локално произвеждане в Китай и е непосредствено наранена от увеличението на вносните мита, оповестява " Инвестор ".

Миналата седмица управляващите в Пекин дадоха обещание да вкарат ответни мита върху създадени в Съединени американски щати коли в размер на до 50%.

В същото време поевтиняването на юана понижи цената на облагата за компанията от продажбите в Китай.

В момента Tesla строи цех в Китай – все по-голям за компанията пазар, на фона на отслабващите държавни отстъпки за електрическите коли в Съединени американски щати. Tesla възнамерява да стартира произвеждане в завода си край Шанхай в края на 2019 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР