Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите си, според

...
Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите си, според
Коментари Харесай

Tesla съкращава повече от 10% от работната сила

Tesla ще редуцира повече от 10% от чиновниците си, съгласно вътрешнофирмено електронно писмо, изпратено до чиновниците от основния изпълнителен шеф Илон Мъск и забелязано от медиите.

В понеделник Ройтерс цитира имейл, изпратен до най-малко трима чиновници в Съединени американски щати, в който те са известени, че уволнението им влиза в действие неотложно.

Според блога за електрически автомобили Electrek, който пръв заяви за уволненията, не е ясно кои екипи в Tesla ще бъдат наранени. При състояние, че броят на чиновниците на компанията в международен мащаб е към 140 000, съкращението евентуално ще засегне най-малко 14 000 чиновници.

" Тъй като приготвяме компанията за идващия стадий на напредък, е извънредно значимо да разгледаме всеки аспект на компанията за понижаване на разноските и повишение на продуктивността ", оповестява Мъск в меморандума, изпратен до всички чиновници.

" Като част от тези старания направихме изчерпателен обзор на организацията и взехме сложното решение да понижим броя на чиновниците си с повече от 10% в международен мащаб. Няма нещо, което да ненавиждам повече, само че това би трябвало да се направи ", се споделя в бележката.

Коментирайки известията за съкращенията, Мъск написа в X (бивш Twitter): " Приблизително на всеки пет години би трябвало да реорганизираме и усъвършенстваме компанията за идната фаза на напредък. "

Последният път, когато Мъск разгласи огромни съкращения на работни места, беше през 2022 година, откакто сподели на мениджърите, че има " извънредно неприятно предусещане " за стопанската система на Съединени американски щати. Тогава той уточни, че счита, че в компанията има прекомерно доста личен състав.

Последните известия за съкращения на работни места идват в миг, когато американският авто производител се бори с намаляващите продажби и ожесточената конкуренция от страна на китайските производители на електрически транспортни средства (ЕПС).

Според отчет на Ройтерс по-рано този месец, който по-късно беше опроверган от Мъск, Tesla е изоставила от дълго време плануван план за на ниска цена автомобил и вместо това ще се концентрира върху нов роботакси.

Този месец компанията регистрира първия си годишен спад в доставките на коли от 2020 година насам. Във вторник Tesla би трябвало да регистрира финансовите резултати за първото тримесечие и съгласно известия в медиите може да даде повече детайлности за съкращенията.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР