Tesla ще продължи да намалява цените, за да стимулира търсенето,

...
Tesla ще продължи да намалява цените, за да стимулира търсенето,
Коментари Харесай

Tesla е готова да намали още цените на електромобилите

Tesla ще продължи да понижава цените, с цел да подтиква търсенето, даже след пониженията при започване на тази година, които оказаха доста въздействие върху рентабилността. Това стана ясно от думите на Илон Мъск по време на конференция след резултатите от първото тримесечие.

Оперативният марж на Tesla се сви до 11.4% през първото тримесечие, почти двегодишно дъно, откакто компанията понижи цените на своите електрически транспортни средства през януари и март. Мъск направи още няколко кръга понижения на цените този месец и сподели, че се усеща комфортно да печели по-малко пари от всяка продадена кола.

Считаме, че настояването за по-големи размери и по-голям флот е верният избор тук против по-малък размер и по-висок марж “, сподели основният изпълнителен шеф пред анализатори. Той и основният финансов шеф Закари Къркхорн отхвърлиха прогнозата за автомобилния марж за годината и неведнъж предизвестиха, че икономическите условия са несигурни.

Tesla възнамерява да получава комисионни от притежателите на коли, които ще ги отдават чартърен като безпилотни таксита, само че към този момент приказва единствено в общи линии за тези проекти, написа Financial Times.

Изявленията на Мъск демонстрират готовността му да пожертва краткосрочни облаги и рентабилност в подмяна на придобиване на пазарен дял, отбелязва изданието.

Намаленията на Tesla са трагични както по мащаб, по този начин и по времеви интервал - тя е свалила началната цена на Model Y с 29% за малко повече от три месеца. Ходовете на Мъск разпалиха спор дали той работи от позиция на мощ или уязвимост. Въпреки че Tesla остава водачът по продажби на електрически автомобили и е в рядката позиция да ги създава печелившо в мащаб, нейният напредък се забави фрапантно, защото разноските за заеми се повишават и повече автомобилни производители пускат конкурентни plug-in модели.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР