Tesla се съгласи да плати повече от 6 милиона долара

...
Tesla се съгласи да плати повече от 6 милиона долара
Коментари Харесай

Tesla удовлетвори колективен иск за слънчеви панели за $6 млн

Tesla се съгласи да заплати повече от 6 милиона $ в конвенция за групов иск, заведен от клиенти, изправени пред ненадейно нарастване на цените за слънчевите покривни системи през 2021 година Увеличението на цената накара повече от 6300 души да прекратят договорите си за слънчева сила с Tesla Energy.

Системата Tesla Solar Roof преди беше известна като “слънчевото стъкло “. Главният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск за първи път показа системата през 2016 година като архитектурно атрактивен покрив, който генерира сила и наподобява толкоз добре, колкото керемидите на къща без слънчеви панели. По-късно беше разкрито, че стъклената слънчева плочка, която той сподели на презентацията на акционерите по отношение на плануваното придобиване на SolarCity от Tesla, е бил бутафорен, а не работещ първообраз.

Клиентите на Tesla Solar Roof към този момент бяха подписали контракти с компанията и се подготвяха да конфигурират системите в домовете си, когато ненадейно през 2021 година бяха сюрпризирани от внезапното повишаване на цените, което изискваше увеличени заплащания, с цел да продължи инсталирането. Същата година Tesla покачва цената на слънчевите си съоръжения най-малко два пъти, а за клиентите, поръчващи слънчеви панели или керемиди, закупуването на система за предпазване на сила за дома Powerwall става наложително изискване.

Поскъпването не беше по никакъв начин малко. Главният просител по груповия иск Матю Аманс откри, че цената на неговия слънчев покрив се е повишила от към $72 000 по първичния контракт до $146 000. Към края на юни 2023 година Внезапната смяна в цената на системата докара до преустановяване на договорите за слънчев покрив с Tesla Energy от повече от 6300 клиенти.

До началото на 2023 година Tesla е конфигурирала единствено 3000 от своите слънчеви покривни системи в Съединени американски щати, откогато технологията беше показана седем години по-рано. До първото тримесечие на 2023 година общите слънчеви съоръжения на Tesla бяха 67 MW, което съставлява растеж от 40% на годишна база. Същевременно, растежът на продажбите на системи за предпазване на сила на Tesla през първото тримесечие на 2023 година е 360% на годишна база, което демонстрира, че приходите на енергийното поделение на Tesla в огромна степен зависят от аварийните акумулатори за домашни и комунални системи, в сравнение с от слънчевите съоръжения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР