Tesla се превърна в първият американски производител на автомобили, минал

...
Tesla се превърна в първият американски производител на автомобили, минал
Коментари Харесай

Tesla вече е скъпа почти колкото Volkswagen

Tesla се трансформира в първият американски производител на коли, минал пазарна капитализация от 100 милиарда $. Компанията съумя да реализира това с ново повишаване на акциите, подхранило огромните упования за бъдещето на електрическите автомобили, оповестява Reuters.

Пазарната оценка мина тази граница единствено месец откакто акциите нарастнаха до 420 $ единична цена. Това е цената, след постигането на която Илън Мъск беше декларирал, че Tesla би трябвало да стане още веднъж неборсова компания.

Във вторник книжата прибавиха 1,4% до 555 $ единична цена, а анализаторите от брокера New Street Research покачиха целевата цена за тях до 800 $.

В допълнение новото рали на акциите приближава Мъск до приемането на " премия " от към 346 милиона $, в случай че Tesla успее да се задържи в продължение на месец над 100 милиарда $.

Производителят на електрически автомобили към този момент е по-скъп от Ford и General Motors взети дружно, откакто през последните три месеца съумя да удвои цената на акциите си вследствие на оповестена облага за последното тримесечие и старта на работата в завода му в Китай.

Нещо повече - с пазарна оценка от 100,1 милиарда $ Tesla е на едвам една крачка от международния авто водач - немската Volkswagen, оценена на 100,6 милиарда $.

През предходната седмица един анализатор разпореди високи упования на акциите на Tesla. По думите на Катерин Ууд от Ark Investment те може да нарастнат 11 пъти в идващите 5 години.

По нейните думи те могат да стигнат 6000 $ до 2025 година, като това ще сложи производителя на електрически автомобили измежду сдруженията, минали 1 трилион $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР