Tesla се отказа от най-скъпия си седан Model S Plaid

...
Tesla се отказа от най-скъпия си седан Model S Plaid
Коментари Харесай

Tesla  се отказа от най-скъпия си Model S

Tesla се отхвърли от най-скъпия си седан Model S Plaid Plus, заяви в Twitter създателят и началник на компанията Илон Мъск, представен от Си Ен Би Си.

По думите на Мъск моделът Модел Model S Plaid, който се пуска в произвеждане тази седмица, дава отговор на всички потребности на клиентите.

Представеният предходната година Model S Plaid Plus трябваше да бъде най-скъпият електромобил на компанията, само че производството му бе отсрочено от края на 2021 година за 2022 година, а в този момент е напълно анулирано.

Мощността на обещания модел трябваше да е 1100 конски сили и с пробег 837 километра при цялостно зареждане на батерията, както и ускоряване от 0 до 96,5 километра в час за две секунди.

Model S Plaid, чието произвеждане ще продължи, ще коства към 119 900 $. Той изминава 628 километра с едно зареждане, ще има мощ от 1020 конски сили и ускоряване от 0 до 96,5 километра в час за две секунди.

По-рано Мъск планираше церемонията по " доставката " му в завода във Фримонт, щата Калифорния, за 3 юни. С наближаването на датата обаче той я отсрочи за 10 юни, заявявайки, че автомобилът се нуждае от още една седмица, с цел да бъде в допълнение модернизиран.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР