Tesla се готви да създаде електрически автомобил за 25 000

...
Tesla се готви да създаде електрически автомобил за 25 000
Коментари Харесай

„Евтината“ Тесла ще има дизайн ала Cybertruck

Tesla се готви да сътвори електромобил за 25 000 $, построен върху инженерната платформа на компанията от последващо потомство.

Axios оповестява, че биографът на Елон Мъск Уолтър Айзъксън е описал в детайли проекта за основаване на електрически автомобил за 25 000 USD дружно с самостоятелно роботакси.

Съобщава се, че автомобилът има футуристичен дизайн като дълго отлагания Cybertruck – ъгловатият пикап, който Tesla сподели за първи път през 2019 година Предполага се, че Cybertruck ще стартира да се създава тази година, а серийното произвеждане ще стартира през 2024 година

Това не е първият път, в който чуваме за проектите на Tesla за електрически автомобил на стойност единствено 25 000 $. Мъск даде обещание подобен през 2018 година, като съобщи, че това ще бъде допустимо в границите на три години. Целта за по-достъпен електрически автомобил беше повторена още веднъж през 2020 година

Беше дадено, че Model 3 също ще бъде на цена от 35 000 $, само че той дебютира на тази „ сложна за намиране “ цена за няколко месеца, преди Tesla да убие първичния си проект в интерес на нова, по-скъпа тактика.

Съобщава се, че Мъск е упорствал за същински самостоятелен роботакси вместо за първичния си проект за на ниска цена електрически автомобил. Роботакситата са предопределени да понижат зависимостта от притежаването на автомобил. Те са без огледала, без педали и без волан и биха създали автомобила за 25 000 $ непотребен.

„ [Роботаксито] е продуктът, който трансформира Tesla в компания за 10 трилиона $ “, споделя той пред Айзъксън. „ Хората ще приказват за този миг и след 100 години. “

Инженерите на Tesla бяха скептично настроени към плана, обсъждайки дали да основат роботакси с волан, който може да бъде отстранен по-късно – опасявайки се, че системата за цялостно самоуправление (FSD) няма да е подготвена или че регулаторните органи няма да одобрят подобен автомобил. 

След като тихомълком резервираха проекта за на ниска цена електрически автомобил като обособен план, инженерите в последна сметка убедиха Мъск, че Tesla може да сътвори автомобил за всеобщия пазар – един, продаван за 25 000 $ с волан, и един като роботакси, на инженерната платформа на компанията от „ последващо потомство “.

Мъск се е присъединил в плана по-рано тази година, откакто е видял концепта, основан от инженерите на Tesla. Инженерите са показали един до различен роботакси и наличен електрически автомобил като се оповестява, че и двата са имали „ футуристично чувство за Cybertruck “, което Мъск е одобрил.

„ Когато някой от тях се появи зад ъгъла “, сподели той, „ хората ще си мислят, че виждат нещо от бъдещето “.

Дизайнерски чертежи за стилен електрически автомобил бяха показани за малко в корпоративен видеоклип на Tesla по-рано тази година, което накара мнозина да предположат, че те може да са част от проектите на Tesla за електрически автомобил на стойност 25 000 USD.

И по този начин, по кое време този електромобил за 25 000 $ ще бъде фактически на пазара? Това в никакъв случай не е несъмнено, когато става въпрос за Tesla, а фрагментът от идната биография на Мъск, написана от Айзъксън, не дава никакъв намек за датата на стартиране на пазара.

Най-добрите инженери на Tesla работят в Остин, Тексас, дружно с високоскоростна автоматизирана монтажна линия в опит да основат тези коли и роботокси от последващо потомство в огромен размер. Всичко това е част от индустриалния блян за понижаване на разноските за акумулатори и реализиране на задачата за всеобща артикул на Tesla на стойност 25 000 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР