Tesla се чувства ощетена за сметка на производители, които не

...
Tesla се чувства ощетена за сметка на производители, които не
Коментари Харесай

Tesla иска глоби за производители на бензинови коли


Tesla се усеща ощетена за сметка на производители, които не извършват задачите за икономии
(снимка: CC0 Public Domain)

Tesla упорства апелативният съд на Съединените щати да възвърне правилото от 2016 година, налагащо строги санкции за автомобилните производители, които не извършват задачите за спестовност на гориво, съобщи Ройтерс.

През януари – единствено дни преди президентът да встъпи в служба – администрацията на Тръмп отсрочи използването на това предписание до 2022 година Tesla обаче се обърна към съда, настоявайки, че е „ нелегално ” и, че „ понижава цената на тласъците, учредени на успеваемостта, които производителите на електрически транспортни средства като Tesla натрупват според стандартите ” – по този начин най-малко гласи правосъдното дело, за което заяви.
още по тематиката
Администрацията на Байдън дава обещание по-строги стандарти за, само че се опълчва на настояването на Tesla. Аргументът е, че Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) прави обзор на дейностите на администрацията на Тръмп, което се чака да отнеме шест месеца, съгласно отчета.

Tesla, която за първи път изиска от съда да възвърне по-високите санкции още на 4 март, съобщи по-рано тази седмица, че позицията на държавното управление „ пренебрегва настоящото влияние ” на пазара за така наречен заеми за излъчвания.

Автомобилните производители, изложени на риск от пропускане на задачите за горивна спестовност, могат да купуват „ заеми ” от съперници, които са надминали стандартите. Този модел на работа от дълго време е огромен източник на доходи за Tesla. Компанията има контракт от 2019 година с Fiat Chrysler Automobiles на стойност 2 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР