Tesla пусна в продажба модернизирана версия на Model S автономен

...
Tesla пусна в продажба модернизирана версия на Model S автономен
Коментари Харесай

Tesla Model S стана първият сериен електромобил с обсег над 640 км

Tesla пусна в продажба осъвременена версия на Model S самостоятелен пробег над 400 благи (644 км). Модификацията Long Range Plus към този момент има документ от американската Агенция за отбрана на околната среда (EPA), който удостоверява, че може да измине 402 благи (647 км) с едно зареждане в действителни пътни условия, а освен в лаборатория.

Инженерите на Илон Мъск са съумели да усилят обсега с 6% посредством потребление на олекотени материали, нови гуми Tempest с понижено противодействие при търкаляне и джанти с по-добра аеродинамика. Нов е и ръководещият логаритъм на системата за рекуперация на кинетичната сила при прекъсване, която към този момент работи при напълно ниски скорости до постигане на цялостен покой. Намалено е също триенето в предния електромотор, а механичната маслена помпа на задния е сменена с електрическа.

От EPA са съумели да преодолеят границата от 400 благи от втория опит. През нощта преди първия тест изпитателите не запомнили да заключат " тѐслата " и електрониката влезнала в режим на подготвеност, който изразходил 2% от заряда на батерията. В резултат на идващия ден новият Model S съумял да измине единствено 391 благи (629 км). След рецензии от Илон Мъск организацията повторила опита с изцяло зареден батерия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР