Tesla представи нова схема за възнаграждение на шефа си, която

...
Tesla представи нова схема за възнаграждение на шефа си, която
Коментари Харесай

Мъск се отказа от заплатата си, за да стане още по-богат

Tesla показа нова скица за заплащане на шефа си, която е създадена от… него самия. Той се отхвърля от заплатата си, само че не по умря на Бил Форд, който, когато Ford бе в тежка финансова рецесия, си гласоподава заплата в размер на $1. Не, Илон Мъск се отхвърля от заплатата си, с цел да стане още по-богат.

Новите условия споделят, че в течение на 10 години той ще получава по 1% от акциите на компанията (1,69 млн. бройки) на 12 транша. Това ще стане единствено при постигане на избрани финансови резултати.

И по този начин, ето какво дава обещание Илон Мъск на акционерите за идващото десетилетие. В идващите 10 години капитализацията на Tesla би трябвало да доближи $650 милиарда от сегашните 59,1 милиарда През първия стадий се допуска капитализацията да бъде вдигната съвсем двойно, достигайки 100 милиарда, а по-късно годишно тя би трябвало да нараства с по $50 милиарда!

Ако бъдат достигнати тези числа, то Tesla ще бъде 6 пъти по-скъпа от Volkswagen, доближавайки се компактно до колосите Alphabet (собственик на Google) и Microsoft.

Освен капитализацията, Tesla би трябвало стремително да увели и приходите, които да доближат $175 милиарда годишно, което е 15 пъти повече по отношение на резултата, който се чака да регистрира компанията за 2017 година А облагата до облагане и други разноски би трябвало да скочи 21 пъти, достигайки $14 милиарда Това е повече от облагата на концерна General Motors, регистрирана за 2016 година

Ако приемем, че цената на акциите на Tesla не нарасне (на последните търгове тя е коствала 352,79 долара), то единствено с един транш Мъск ще забогатее с $500 млн. Напомняме, че през 2017 година на Мъск бе изплатена награда в размер на $1,34 милиарда, която бе с 3,8 милиона % по-висока по отношение на миналата му награда! Ще напомним и обстоятелството, че всяка година Tesla губи най-малко по 1 милиард $.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

С полицейски електрически автомобили се върви за донъти, не по работа

Камера за скорост начисли санкции за 1,1 млн. франка за 49 дни

И руснаците го могат, направиха безпилотен електрически автомобил
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР