Tesla представи домашната система за резервно захранване Powerwall 3. Тя

...
Tesla представи домашната система за резервно захранване Powerwall 3. Тя
Коментари Харесай

Tesla представи 130-килограмовото домашно акумулаторно хранилище Powerwall 3 с вграден соларен инвертор

Tesla показа домашната система за аварийно зареждане Powerwall 3. Тя се разграничава от сходните съоръжения от предходните генерации с това, че поддържа по-висока мощ и има вграден инвертор за слънчеви панели, което улеснява свързването им към системата.

Размерите на обновеното акумулаторно вместилище Powerwall 3 са 110 × 61 × 19,3 cm, а тежестта му е 130 кг. Визуално устройството е леко променено в съпоставяне със своите прародители. Сред по-очевидните разлики можем да изброим: надписът Tesla е сменен с лого под формата на буквата „ Т “. Капацитетът на Powerwall 3 е 13,5 kWh, както и на Powerwall 2. Но изходната мощ се е нараснала от 10 kW на 11,5 kW.

В Powerwall 3 е интегриран инвертор с поддръжката на шест слънчеви панела. Същият модел Powerwall Plus, както написа The Verge, предлага свързване единствено на четири. Ефективността на превръщане на силата от инвертора на Powerwall 3 е нараснала до 97,5 %.

Powerwall 3 не поддържа свързване на слънчеви инвертори от трети страни и не е съчетаем с батериите на Tesla от предходно потомство, като Powerwall 2. Освен това не е ясно дали Powerwall 3 поддържа свързването на наличните в комерсиалната мрежа слънчеви панели за системи от предходно потомство, отбелязва The Verge.

От друга страна, опцията за свързване на няколко Powerwall 3 дружно усилва общия потенциал на системата до 40,5 kWh. Гаранцията на Powerwall 3 е 10 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР