Tesla представи базовата версия на кросоувъра Model Y, която е

...
Tesla представи базовата версия на кросоувъра Model Y, която е
Коментари Харесай

Базовата Tesla Model Y вече струва колкото аналогичен автомобил с ДВГ

Tesla показа базовата версия на кросоувъра Model Y, която е единствено със задно предаване. Липсата на предния електродвигател ще спести на купувачите $8 000, което значи, че началната цена е спаднала с 16% до $41 990 без дотациите. Кросоувърът има и нова алтернатива - трети ред седалки.

Мощността на базовия едномоторен Tesla Model Y не е разкрита, само че е известно, че евтиният вид е с половин секунда по-бавен при ускоряване от нула до 97 километра в час. Това упражнеие лишава на евтината трансформация 5.3 секунди, което напълно не е неприятен индикатор.

Модификацията със задно се назовава Standard Range и отстъпва на версията Long Range с два мотора и по самостоятелност. С едно зареждане най-евтината Tesla Model Y може да измине 393 километра, до момента в който автономността на " по-старите " компактни кросоувъри съгласно стандарта EPA е от 488 до 525 километра.

 Базовата Tesla Model Y към този момент коства колкото подобен автомобил с ДВГ

Както даде обещание Илон Мъск, трети ред седалки ще се предлага и за Tesla Model Y. В багажника са сложени две седалки, както при огромните кросоувъри, т.е. пасажерите седят по посока на придвижването. Дори и от формалните фотоси обаче се вижда, че на третия ред съвсем няма място за краката и за главите на пасажерите.

Но седалките от третия ред са общоприетоо оборудвани с електрически задвижвания, при сгъването им се образува плосък под. Опционната цена е 3000 $ и против тази сума всеки модел Y може да стане седемместен, без значение от типа на електрическия тракт.

Към момента бюджетната версия на Tesla Model Y е налична за поръчка единствено в Съединени американски щати, само че в бъдеще нововъведението може да се появи и на други пазари. Намаляването на цените в Северна Америка сигурно ще подтиква така и така мощните продажби, защото базовият електрически кросоувър към този момент е съпоставим по цена с аналогични модели с ДВГ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР