Tesla планира да удвои площта на своята фабрика край Берлин,

...
Tesla планира да удвои площта на своята фабрика край Берлин,
Коментари Харесай

Tesla ще увеличи двойно площта на завода си в Германия, за да произвежда един милион електромобила годишно

Tesla възнамерява да удвои площта на своята фабрика край Берлин, с цел да доближи производството на един милион електрическия автомобил годишно. Това ще направи завода най-големият производител на коли в Германия, съгласно изданието The ​​Wall Street Journal.

Наскоро компанията подаде до локалните управляващи съответните документи с искане за разширение на завода в Бранденбург за произвеждане на повече коли и акумулаторни акумулатори. Автомобилният производител към този момент е получил авансово утвърждение за някои от измененията, само че се чака планът да получи цялостно утвърждение едвам след екологичната му оценка. В инспекцията ще се включат и локални поданици, които ще имат опция да създадат своите възражения. През октомври се чака публично разискване на плана.

Докато построява завода си в Бранденбург, Tesla в началото се сблъсква с възраженията на локалните екологични групи. Последните се притесняваха, че построяването на фабриката ще докара до отрицателни последствия за локалните гори и дивата природа, както и ще натовари съществено водните ресурси на локалните източници. Новият план за разширение на предприятието е доста евентуално да повдигне сходни въпроси. Въпреки това Tesla означи авансово, че разширението на завода няма да изисква спомагателни количества прясна вода от локалните водоизточници, защото заводът разполага с съоръжение за преправка на отпадъчните води. Това количество вода би трябвало да е задоволително за увеличение на производството.

Според компанията разширението на предприятието ще усили доста броя на работните места. Сега в завода на Tesla в Германия работят малко над 10 000 души. С разширението на фабриката броят на работните места ще нарасне до 22,5 хиляди.

В своя цех в Бранденбург Tesla създава кросоувъра Model Y от предходната година. Изцяло електрическият SUV е най-продаваният автомобил в Европа през първото тримесечие на тази година, съгласно изследователската група Jato Dynamics. През март Tesla заяви, че индустриалният потенциал на фабриката за електрически автомобили е достигнал 5000 седмично. Въпреки че компанията към момента изостава от най-големите немски марки коли във връзка с общите продажби, Tesla Model Y и Model 3 бяха най-продаваните електрически автомобили в Европа през първото тримесечие, като елементарно изпревариха Volkswagen ID.3 и ID.4, се споделя в доклада на Jato.

През първите пет месеца на тази година Tesla е продала 13 294 електрическия автомобил в Европейски Съюз, Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) и Обединеното кралство, увеличавайки пазарния си дял до 2,6%, съгласно Асоциацията на европейските производители на коли. По този индикатор американската компания изпревари автомобилни производители като Nissan и Volvo.

Твърди се се, че растежът на европейския пазар на електрическите автомобили се е забавил ненапълно, само че продажбите към момента са мощни. През първите пет месеца на 2023 година продажбите на напълно електрически транспортни средства в Европейски Съюз, ЕАСТ и Обединеното кралство са се нараснали с 42,3% до 730 137 автомобила в безусловно изражение, съгласно последните данни на Асоциацията на производителите. Само през май електрическите автомобили съставляват 14% от общите продажби на нови коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР