Tesla планира да налее над 10 милиарда долара в новата

...
Tesla планира да налее над 10 милиарда долара в новата
Коментари Харесай

Tesla планира инвестиции за над $10 милиарда в новата си фабрика в Тексас

Tesla възнамерява да налее над 10 милиарда $ в новата си фабрика Gigafactory в Тексас и ще наеме десетки хиляди чиновници. Това разгласи шефът на компанията за произвеждане на електрически автомобили Илън Мъск в Twitter.

" В Giga Texas ще има вложения на стойност над 10 милиарда и ще бъдат отворени на 20 000 работни места ", написа Мъск в Twitter.

Неговият туит беше в отговор на юрист по цивилен права, който съобщи, че управляващите в Остин са дали на милиардера над 60 милиона $ дотации за пренасяне на фабриката в Тексас. Това беше обявено The Verge през юли 2020 година

През ноември стана ясно, че Tesla ще похарчи над 1 милиард $ за плана, писаха тогава Reuters и профилираното издание Electrek.

Очаква се компанията на Мъск да получи съвсем 65 милиона $ отстъпки от локалните налози за Gigafactory съгласно документи, представени от Reuters.

Tesla възнамерява моделите Cybertruck, Semi и Model 3 и Model Y да се създават в Gigafactory в Тексас.

Компанията за електрически транспортни средства публично реалокира централата си от Калифорния в Тексас при започване на декември. Очакванията са да отвори порти още тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР