Tesla отчете по-бавни продажби през третото тримесечие, които не отговарят

...
Tesla отчете по-бавни продажби през третото тримесечие, които не отговарят
Коментари Харесай

Продажбите на Tesla се забавят, липсват прогнозите на Wall Street

Tesla регистрира по-бавни продажби през третото тримесечие, които не дават отговор на прогнозите на Wall Street.

Най-големият производител на електрически коли в света заяви, че е доставил 435 000 автомобила през интервала. Това е със 7% по-малко от 466 000 доставки през второто тримесечие. Анализаторите, интервюирани от FactSet Research, чакаха продажбите да доближат 461 000, малко по-малко от цифрите за второто тримесечие.

Tesla сподели, че въпреки всичко би трябвало да успее да реализира задачата си от продажби за цялата година от 1,8 милиона автомобила, само че с цел да го направи, ще би трябвало да реализира към 9% нарастване на продажбите през последните три месеца на годината спрямо преди малко приключените четвърт.

„ Накратко, нямаше какво да се напише в тези цифри и улицата ще остане да желае повече “, написа техническият анализатор Дан Айвс в записка по отношение на доклада за продажбите на Tesla при започване на понеделник, макар че той остава оптимистичен за акциите.

Компанията също по този начин предизвести, че летните прекъсвания за разнообразни надстройки могат да повлияят на фабричното произвеждане и това явно е по този начин, защото производството спадна даже повече от продажбите, спадайки с 10% спрямо второто тримесечие.

Но за първи път от първите три месеца на 2022 година компанията достави повече транспортни средства, в сравнение с е произвела. Анализаторите на Уолстрийт, които са настроени мечешки във връзка с Tesla, показват продажбите, които са под производството през предходните пет тримесечия, като знак за намаляване на търсенето на колите на Tesla.

Tesla, най-печелившият авто производител, понижава цените, с цел да подтиква по-голямото търсене на своите коли и продължава да отбелязва нападателни темпове на напредък. Главният изпълнителен шеф Илон Мъск сподели, че пониженията на цените са частично обусловени от макроикономически фактори, като повишение на лихвените проценти.

Но с нарасналата конкуренция от предлагането на електрически транспортни средства на одобрени производители на коли, компанията е подготвена да регистрира малко по-ниски маржове на облага, с цел да подтиква повече търсене. Компанията също има относително нови заводи в Германия и Тексас, които не престават да усилват производството. Така че е належащо непрекъснато мощно търсене, с цел да се придвижи възходящото произвеждане на тези заводи.

Акциите на Tesla бяха едва изменени по време на утринната търговия на новините за продажбите, откакто започнаха надолу с 2%.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР