Tesla не може да достигне планираните производствени обеми на Model

...
Tesla не може да достигне планираните производствени обеми на Model
Коментари Харесай

Дефектни части спъват производството на Tesla Model 3

Tesla не може да доближи плануваните индустриални размери на Model 3 поради големия брой на бракуваните елементи. Според някогашни и настоящи чиновници в завода на компанията във Фримонт, представени от CNBC, процентът на възлите и детайлите, които не подхождат на фабричните спецификации, доближава 40.



Проверките на качеството и замяната на дефектните съставни елементи провокират огромни забавяния на индустриалния развой. Някои от новите елементи за Model 3 би трябвало да се връщат за възобновяване в ремонтен център на 80 км от главната фабрика.



За да се оправи с спешната обстановка, Tesla наема спомагателен щат от инженери и техници, които да поправят дефектните елементи непосредствено в поточната линия. В публично писмо до медиите обаче от компанията настояват, че те не се занимават с ремонт, а единствено ревизират качеството на направата по 500 параметъра.



През четвъртото тримесечие на 2017 година Tesla съумя да създаде единствено 260 бройки от Model 3 вместо плануваните 1 500. Изоставането от проекта бе обяснено със комплицираните настройки на оборудването в заводите в Калифорния и Невада, както и с недоставени машини от Германия.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР